IZJAVA O ZAŠTITI PODATAKA

Za zaštitu podataka na ovoj internetskoj stranici odgovorno je društvo Porsche Croatia d.o.o. kao uvoznik za marke Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA i Volkswagen Gospodarska vozila u Hrvatskoj.

Društvo Porsche Croatia d.o.o. se kod korištenja i obrade osobnih podataka striktno drži važećih europskih i nacionalnih propisa o zaštiti podataka. Pravo na korištenje osobnih kao i anonimnih podataka u zakonski dopuštenom opsegu, uz ograničenja temeljem niže navedenih prava ispitanika, ima društvo Porsche Croatia d.o.o.

Ova Izjava o zaštiti osobnih podataka odnosi se samo na (www.siguranizbor.hr) i povezane podstranice, no ne i na internetske stranice kojima upravljaju i koje kontroliraju treće osobe. Molimo provjerite izjave o zaštiti osobnih podataka koje se nalaze na internetskim stranicama kojima upravljaju i koje kontroliraju treće osobe jer su te internetske stranice izvan naše kontrole i Porsche Croatia d.o.o. ne odgovara za njihov sadržaj i mjere zaštite osobnih podataka.

(1.) Sigurnost podataka

(1.1.) Društvo Porsche Croatia d.o.o. je u svrhu zaštite Vaših podataka poduzelo odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere koje Vaše podatke, između ostaloga, štite od gubitka, manipulacije ili neovlaštenog pristupa. Poduzete se mjere redovito provjeravaju i kontinuirano prilagođavaju aktualnom stanju tehnike. Ako dođe do povrede Vaših osobnih podataka koja može predstavljati veliki rizik za Vaša prava i slobode, izvijestit ćemo Vas o tome u skladu s važećim propisima.

(1.2.) Molimo imajte na umu da je za adekvatnu zaštitu Vaših osobnih podataka, osim navedenih mjera zaštite i sigurnosti poduzetih s naše strane, nužno da i Vi sami brinete o sigurnoj pohrani predanih Vam ili priopćenih korisničkih podataka i/ili lozinki te njihovoj tajnosti.

 (2.) Korištenje internetskih stranica od strane maloljetnika

(2.1.) Upozoravamo da se sve obrade osobnih podataka smiju koristiti isključivo od osoba koje su navršile 16. godinu života. Zabranjuje se korištenje sustava i alata te iz toga proizišla obrada podataka korisnika ispod te dobne granice bez odgovarajuće privole roditelja/skrbnika. Ako unatoč tome dođe do takve obrade podataka, istu ćemo obustaviti čim za nju saznamo te podatke takvih osoba izbrisati.

(3.) Prikupljanje i obrada osobnih podataka

(3.2.) Podaci koje smo mi prikupili

Kada posjetite našu internetsku stranicu, kolačići (cookies) automatski prikupljaju osobne podatke. Pobliže informacije o kolačićima koji se koriste na našoj internetskoj stranici pronaći ćete pod točkom [7.]

(4.) Partneri

Porsche Croatia d.o.o. ne provodi sve obrade osobnih podataka samo, već za to koristi pomoć profesionalnih partnera:
– Porsche Informatik GmbH sa sjedištem u 5020 Salzburg; i
– Vivid Planet Software GmbH sa sjedištem u 5302 Henndorf am Wallersee
– Weblogic Studio sa sjedištem u 10450 Klinča Selu

a koja djeluju po nalogu i uputi društva Porsche Croatia d.o.o.

Partneri su pažljivo odabrani te odgovarajućim tehničkim i organizacijskim mjerama osiguravaju da se obrada Vaših podataka provodi u skladu s odredbama o zaštiti podataka i uz poštovanje Vaših prava. Partnerima nije dopušteno da osobne podatke koji su im prepušteni koriste u vlastite ili promidžbene svrhe ili da ih daju trećim osobama.

Osim toga, ni društvo Porsche Croatia d.o.o. Vaše podatke neće prosljeđivati trećim osobama – kao što su izdavači imenika i agencije za izravni marketing.

S koncernom povezana društva Porsche Croatia u tuzemstvu su:

Porsche Croatia d.o.o , sa sjedištem u 10010 Zagreb
Porsche Zagreb d.o.o., sa sjedištem u 10010 Zagreb
Porsche Inter Auto d.o.o., sa sjedištem u 10090 Zagreb
Porsche Leasing d.o.o., sa sjedištem u 10090 Zagreb
Porsche Mobiliti d.o.o., sa sjedištem u 10090 Zagreb
Porsche zastupanje u osiguranju d.o.o., sa sjedištem u 10090 Zagreb
Porsche Versicherungs AG, Podružnica Zagreb, sa sjedištem u 10090 Zagreb

(5.) Obrade podataka koje ne podliježu obvezi davanja privole

Detaljnije informacije o obradama podataka koje ne podliježu obvezi davanja privole nabrojene su kako slijedi.

Odmah raspoloživa nova vozila (SVN)

  • Prilikom slanja kontaktnog obrasca za upit o vozilu na skladištu Vaši se osobni podaci iz kategorija* (podaci o vozilu, kontaktni & identifikacijski podaci) obrađuju i šalju odabranim prodajnim partnerima.
  • Svrha: priprema/provedba i obrada kupnje vozila na skladištu
  • Pravna osnova: ispunjenje ugovora, odnosno predugovornih radnji na Vaš zahtjev
  • Razdoblje pohrane: 12 mjeseci

*Točna polja s podacima: zanimanje za probnu vožnju, trenutak promjene na novo vozilo, način  kontaktiranja, način oslovljavanja, titula, ime, prezime, tvrtka, ulica, poštanski broj, mjesto, telefon, dostupnost (od/do), e-mail.

Opcionalna polja pomažu ostvarivanju boljeg pristupa Vašim željama i pružanju onih informacija koje su Vama potrebne.

(6.) Prava koja Vam pripadaju
Vezano uz obradu osobnih podataka, imate pravo ostvariti sljedeća prava:

(6.1.) Pravo na pristup osobnim podacima
Možete zatražiti potvrdu obrađuju li se Vaši osobni podaci i u kojoj mjeri.

(6.2.) Pravo na ispravak
Obrađujemo li Vaše nepotpune ili netočne osobne podatke, u svako doba možete zatražiti njihov ispravak odnosno njihovu dopunu. Ako ste uspostavili korisnički račun, u svakom trenutku možete sami pristupiti svojim osobnim podacima te iste sami ispraviti ili dopuniti. Povrh toga svoj korisnički račun možete u svako doba i zatvoriti.

(6.3.) Pravo na brisanje
Možete zatražiti brisanje svojih osobnih podataka ako svrha u koju su isti prikupljani više ne postoji, ako se radi o nezakonitoj obradi, ako obrada nerazmjerno zadire u Vaše zaštićene legitimne interese ili se obrada podataka oslanja na Vašu privolu koju ste povukli. Međutim, morate pritom voditi računa o mogućem postojanju drugih razloga koji bi mogli biti protivni potpunom brisanju Vaših podataka, primjerice zakonom uređene obveze pohranjivanja, postupci u tijeku, postavljanje, ostvarivanje ili obrana pravnih zahtjeva, itd.

(6.4). Pravo na ograničenje obrade
Imate pravo zatražiti ograničenje obrade Vaših podataka
– ako osporavate točnost Vaših podataka, i to tijekom razdoblja koje nam omogućuje provjeru točnosti podataka,
– ako je obrada Vaših podataka nezakonita, ali ste brisanje odbili i umjesto toga tražite ograničavanje korištenja podataka,
– ako nam za predviđenu svrhu podaci više nisu potrebni, a Vi ih još uvijek trebate za postavljanje, ostvarivanje ili obranu pravnih zahtjeva, ili
– ako ste na obradu podataka uložili prigovor.

(6.5.) Pravo na prenosivost podataka
Podatke koje ste nam ustupili i koje obrađujemo na temelju Vaše privole ili radi izvršavanja ugovora, a njihova obrada se provodi automatiziranim putem, ćemo Vam predati na Vaš zahtjev u strukturiranom, uobičajenom i strojno čitljivom formatu. Ako je to tehnički izvedivo, možemo ih i direktno prenijeti drugom voditelju obrade, ovisno o Vašem zahtjevu.

(6.6.) Pravo na podnošenje prigovora
Obrađujemo li Vaše podatke radi izvršavanja zadaća od javnog interesa, izvršavanja javnih ovlasti ili obradu temeljimo na potrebama naših legitimnih interesa, možete uložiti prigovor na  obradu podataka ako postoji jači interes za zaštitom Vaših podataka. Prigovor na slanje marketinških materijala možete podnijeti u svako doba bez navođenja razloga.

(6.7.) Pravo na žalbu
Ako smatrate da smo prilikom obrade Vaših podataka prekršili propise o zaštiti osobnih podataka i time doveli do povrede Vaših interesa, prava ili sloboda, molimo kontaktirajte nas kako bismo mogli razjasniti sva moguća pitanja.

Sva gore navedena prava možete ostvariti izravno pri Porsche Croatia d.o.o., upućivanjem poruke elektroničke pošte na adresu zastita.podataka@porschecroatia.hr.

Osim direktno nama, možete se obratiti sa svojim prigovorom ili žalbom i nadležnom tijelu za zaštitu osobnih podataka u RH – Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP).

Download obrasca Zahtjev za ostvarivanje prava

(7.) Kolačići i Social Plug-ins

[7.1.] Podatke prikupljamo automatski koristeći kolačiće. Kolačić (cookie) je mala tekstualna datoteka koja pohranjuje postavke za internet. Tu tehnologiju koriste gotovo sve internetske stranice. Vaš internetski preglednik preuzima tu datoteku prilikom prvog posjeta određenoj internetskoj stranici. Prilikom sljedećeg otvaranja te stranice s istim terminalnim uređajem kolačić i u njemu sadržane informacije šalju se ili internetskoj stranici koja ih je generirala (First-Party cookie) ili drugoj internetskoj stranici kojoj pripada (Third-Party cookie). Na taj način internetska stranica prepoznaje da je već posjećena preko tog internetskoj preglednika te u nekim slučajevima prilagođava sadržaj koji se prikazuje.

[7.2.] Kolačići za koje nije potrebna suglasnost

Obavezno potrebni kolačići, koji se nazivaju i “strictly necessary”, osiguravaju funkcije bez kojih ovu internetsku stranicu ne bi mogli koristiti na predviđeni način. Te kolačiće koristimo isključivo mi te se stoga radi o tzv. First party cookies (kolačići od prve strane) koji se na vašem računalu pohranjuju samo tijekom aktualne sesije preglednika.

Nadalje, takvi kolačići primjerice kod promjene stranice osiguravaju eventualnu funkcionalnost promjene s http na https te time ispunjavanje povećanih zahtjeva prema sigurnosti prijenosa podataka. Za korištenje obavezno potrebnih kolačića nije potrebna suglasnost.

Obavezno potrebni kolačići ne mogu se deaktivirati preko funkcija ove stranice, ali se u svako doba mogu deaktivirati preko korištenog preglednika.

[7.3.] Kolačići treće strane (Third-Party Cookies) za koje je potrebna suglasnost

Na ovoj su stranici integrirani i sadržaji trećih osoba. Te treći davatelji usluga mogu postavljati kolačiće dok pregledavate internetsku stranicu i na taj način primjerice dobiti informaciju da ste otvorili jednu od naših internetskih stranica. Molimo posjetite stranice tih trećih davatelja usluga radi daljnjih informacija o njihovom korištenju kolačića.

Naziv kolačića: Google Inc. (https://support.google.com/adwords)

Zadaća: Ova internetska stranica koristi Google AdWords i u okviru Google AdWords-a Conversion Tracking i Remarketing Codes. Pri tome Google AdWords postavlja kolačić za Conversion Tracking kad kliknete na neki Google-ov oglas. Posjećujete li određene stranice na našoj internetskoj stranici, Google i mi možemo vidjeti da ste kliknuli na oglas te da ste preusmjereni na ovu stranicu. Informacije dobivene od kolačića za konverziju služe izradi statistika za korisnike AdWords-a koji koriste Conversion Tracking. Kroz te statistike saznajemo ukupan broj korisnika koji je kliknuo na oglas koji je uključio Google i koji su otvorili stranicu koja ima Conversion-Tracking-Tag. Pomoću Google-ove funkcije Remarketing dolazimo do korisnika koji su već posjetili našu internetsku stranicu. Tako možemo naše reklame prezentirati ciljnim skupinama koje već iskazuju zanimanje za naše proizvode ili usluge.

Razdoblje pohrane: 30 dana (svi podaci su anonimni odnosno anonimizirani)

(8.) Promjene u Izjavi o zaštiti osobnih podataka

(8.1) Ova izjava o zaštiti osobnih podataka posljednji put je ažurirana dana 14.04.2020. U slučaju bitnih promjene izjave o zaštiti osobnih podataka, će na naslovnici naše web stranice sljedećih 30 dana stajati obavijest o navedenoj promjeni. Daljnjim korištenjem naše web stranice dajete svoju suglasnost predmetnim promjenama.

(9.) Voditelj obrade i Povjerenik za zaštitu podataka

Porsche Croatia d.o.o.
Miroslava Miholića 2, HR – 10 010 Zagreb
zastita.podataka@porschecroatia.hr

Kontakt podaci – zaštita podataka:
zastita.podataka@porschecroatia.hr