Najčešća pitanja i odgovori

  1. Našao/la sam vozilo kojeg želim kupiti, ali ne znam kako to učiniti zbog ograničenja uzrokovanih koronavirusom. Kako mogu kupiti vozilo u ovim okolnostima?

Uz dopuštenje Stožera za civilnu zaštitu u mogućnosti smo isporučiti vozila prema kupcima uz poštivanje svih zdravstveno-higijenskih mjera zaštite. Proces kupnje se odvija elektronskim ili telefonskim putem s odabranim ovlaštenim trgovcem, dok se kupoprodajni ugovor šalje poštom ili dostavnom službom. Prilikom preuzimanja vozila poštujemo distancu od minimalno 2 metra, a pritom brinemo da usluga bude kvalitetna, potpuna i na vaše zadovoljstvo.

 

  1. Odabrani trgovac ne nalazi se u mom mjestu prebivališta, pa zbog trenutnih ograničenja kretanja ne mogu doći preuzeti vozilo. Što mogu učiniti?

Ako to želite, nakon potvrde odabranog trgovca da je vozilo spremno za isporuku, od Stožera za civilnu zaštitu možete zatražiti propusnicu. Također, omogućena je kupnja uz odgodu preuzimanja vozila do ukidanja zaštitnih mjera ukoliko je to vaša želja. Isto vrijedi ako iz istih razloga niste unutar tog roka u mogućnosti ishodovati financiranje vozila. U ovakvim slučajevima, vozilo će se rezervirati i moguće ga je preuzeti najkasnije do 30. lipnja.

 

  1. Što znači rezervacija vozila? Mogu li odustati od iste?

Željeno vozilo moguće je rezervirati na razdoblje od 30 dana uplatom rezervacije na račun odabranog trgovca. Visina rezervacije iznosi 3% od cijene vozila do registracije. Naravno, možete odustati od rezervacije i odabrani trgovac će vam vratiti cijeli uplaćeni iznos.

 

    1. Kada moram platiti vozilo?

Po isteku roka od 30 dana od uplate rezervacije dužni ste platiti punu cijenu vozila ili gubite rezervirano vozilo, a trgovac će vam vratiti uplaćeni iznos u cijelosti. U opravdanim slučajevima razdoblje rezervacije može se produžiti.

 

  1. Do kada vrijede istaknute ponude?

Ponude vrijede do 31. srpnja 2020.godine.

 

  1. Što znači da ostvarujem pravo na besplatan servis?

Svaki kupac vozila iz programa Siguran izbor, uz financiranje preko Porsche Leasinga putem financijskog leasinga, dobiva besplatni servis do prijeđenih 105.000 km koji su propisani od strane proizvođača.

 

  1. Koliki popust za kasko osiguranje ću dobiti?

Uz kupnju vozila iz programa Siguran izbor dobit ćete voucher za prvu kasko policu Porsche Osiguranja u visini od 130€ za modele up!, Polo, Ibiza, Fabia i Caddy; 195€ za modele T-Cross, T-Roc, Golf, Ateca, Arona, Kamiq, Scala, A1, A3, Q2, Q3, A4, T6 i Crafter; te 260€ za modele Tiguan, Touran, Passat, Amarok, Arteon, Alhambra, Tarraco, Octavia, Karoq, Kodiaq, Superb, A5, A6, A7, Q5, Q7, Q8 i A8.